14:15

Rambergets SK

Referat: Landala IF - Rambergets SK

Så var den äntligen kommen; dagen vi alla längtat efter!
Så väl Google som norrmännen hade förutspått mulet och 8-9 grader men när kvicksilvret närmade sig 14 grader och solen sken blev peppen inte sämre. Lägg där till att de nya kläderna äntligen var färdiga. Det här kunde bara sluta på ett sätt.

Ass.coach: Viktor

Bra fokus och energi på uppfärmningen, och ett gemensamt beslut att gå in och ta kampen direkt.
Första fem präglas av avvaktande spel från båda läger. Första farligheten skapar Ramberget efter att vi tappat ut bollen till hörna. Hörnan är bra men positionerna på Rambergets spelare håller inte samma klass och bollen rinner ut till inspark.
Efter detta tillåts vi ta över mer och mer av spelet. Både David och Perta är sånär på att springa igenom backlinjen, vi skapar ett par skottlägen precis utanför straffområdet men avsluten når inte önskat resultat.
Första riktigt klara målchansen kommer efter en snabb bollförflyttning från Aidan till Oscander och vidare till Patrik som med en precis crossboll friställer Perta som dessvärre tvingas avsluta med fel fot och bollen tätt utanför.
Mattes hörnor håller hög klass och Aidan är bara decimeter från att nicka in bollen. Vi går till paus något irriterade över att inte få utdelningen på de fina chanser vi skapar men känslan är fortsatt att detta är vår match och när målet kommer, kommer fler att komma. I andra skruvar vi upp tempot ytterligare en nivå och kan använda båda kanterna för att skapa fina inlägg.
Det första som händer är att Davids inlägg hittar in till Max på första stolpen och Max ska egentligen bara sätta foten till för att kassera in årets första mål men bollen över ribban.
Matchminut 51 får vi återigen hörna och nu ska också utdelningen komma. Mattes hörna möts av en ohotad Perta och 1-0 är ett faktum.
Redan minuten senare ska tvåan komma. David kommer förbi sin försvare på vänsterkanten och kan med ett inspel snett inåt ge Patrik fritt skottläge från straffområdeslinjen. Capitano gör ingen besviken och rullar kyligt in bollen intill vänster stolpe.
Nästa anfall kommer David igenom på nytt och ställs ensam mot målvakten men skottet dessvärre rakt på.
Trean dröjer detta till trots ändå bara någon minut. Dagens kanske vackraste anfall med fina kombinationer längs högerkanten och ett långt inlägg på fristående OP som vackert möter med en kontrollerad bredsida. Bollen får fin fart men målvakten lyckas parera och bollen ut till hörna. Matte på nytt, men denna gången är det Aidans tur att näta, 3-0.
Efter detta dör matchen av och vi gör en del byten.
Det sista som är värt att nämna är 4-0 som kommer till efter att Jacob sätter bollen i djupet på en löpande Perta. Perta kan läckert peta bollen förbi sista back och ensam med målvakten gör sällan skyttekungen något fel utan 4-0 och dagens andra mål är ett faktum.

Överlag en mycket imponerande insats från samtliga i orangea tröjor, en extra eloge till dagens domare (!) som höll en oerhört hög nivå.